Maaltijdvoorziening

Maaltijd-
voorziening

Buurtmoestuin

Buurt-
moestuin

Overige projecten

Overige
projecten

Maaltijdvoorziening

Overige projecten

Buurtmoestuin

Hoe het allemaal begon

mrt 2022

In maart 2020, tijdens de eerste lockdown, is een groep vrijwilligers Daily Meal Program (DMP) gestart, met als doel het verzorgen van een dagelijkse gezonde, warme maaltijd voor die bewoners die geen werk (meer) hadden, wel honger, maar geen voedselpakket kregen.

Mensen die geen geld hadden, geen boodschappen konden betalen, en zelfs geen kookfaciliteit hadden. Dankzij de ingrediënten van initiatiefnemer DeliNova en de hulp van de keukens van lokale horeca werden in diverse wijken in de eerste lockdown ruim 18.000 warme, gezonde maaltijden uitgedeeld.

Nadat de lockdown in de zomer van 2020 was beëindigd, bleek de honger nog steeds groot te zijn. Vandaar dat DMP doorging met koken en in april 2021 is daarom officieel Stichting Daily Meal Program opgericht, mede om de maaltijdvoorziening professioneel te continueren. In hetzelfde jaar werden ook het wijkcentrum in Fuik en de Stichting Siloam door DMP ondersteund, in dat jaar zijn er in totaal 21.000 maaltijden verstrekt.

Nadat begin 2022 de buurtmoestuin ‘Kunuk’i Kushina Wishi Marchena’ is opgestart, ligt inmiddels de focus van DMP nu vooral op de keuken en de buurtmoestuin in Wishi/Marchena. Het is betreurenswaardig dat een particulier initiatief als DMP nog steeds bittere noodzaak is voor velen. Wij doen dus niet zomaar een beroep op u!

Iedereen heeft toch recht op een gezonde warme maaltijd?