Maaltijdvoorziening

Maaltijd-
voorziening

Buurtmoestuin

Buurt-
moestuin

Overige projecten

Overige
projecten

Maaltijdvoorziening

Overige projecten

Buurtmoestuin

Overige projecten

DMP doet meer dan alleen maaltijden verzorgen en de buurtmoestuin. We hebben aandacht voor de kwetsbare mens in de breedste zin van het woord.

Daily Meal Program verbindt…. In de wijk!

Zaterdag 3 juni was het dan eindelijk zover. De eerste bazaar bij Sentro di Bario Wishi Marchena georganiseerd door Daily Meal Program. Een project voor en door buurtbewoners. Bezoekers deden zich tegoed aan heerlijke lokale gerechten , bereid door het keukenteam van DMP. Ook vond kleding gretig aftrek onder de bezoekers. Daarnaast waren er ook kraampjes met sieraden, schoenen en accessoires. Het geheel werd opgeluisterd met muziek van meneer Chong, hetgeen goed in de smaak viel onder de bezoekers. Goed was om te merken dat naast mensen uit de buurt ook uit andere wijken de bazaar wisten te vinden. In de buurtmoestuin van DMP is elke eerste zaterdag een tuinwerkdag. Bezoekers kregen een rondleiding door de moestuin , konden meedoen met de ananas workshop en een meloen winnen door het aantal bonen in de pot te raden. Meneer Rudson Cicilia was de gelukkige winnaar. Een groot aantal bezoekers heeft zich laten verleiden tot de aanschaf van een plant. Kinderen vermaakten zich met het blikgooien. Al met al een zeer geslaagde ochtend, welke zeker voor herhaling vatbaar is!

Community lunch met rondleiding

Medewerkers van BearingPoint hadden de eer om te genieten van de eerste community lunch, bereid door het keukenteam van Daily Meal Program. De gasten kregen naast deze lunch tegoedbonnen voor nog eens drie lunches. Vervolgens kregen de gasten een uitleg over het werk van DMP en een uitgebreide rondleiding in de buurtmoestuin. DMP is erg blij met de geldelijke bijdrage van BearingPoint! Welke organisatie neemt het stokje van hen over?

Kledingmarkt

Twee maal per jaar organiseert DMP een kledingmarkt. Een maand van tevoren wordt gestart met het inzamelen van kleding en wordt de datum van de kledingmarkt bekend gemaakt. De kledingmarkt vindt plaats op een zaterdagochtend. Omwonenden kunnen gratis kleding uitzoeken.

Verbeteren woonsituatie meest schrijnende situaties

Minstens éénmaal per jaar wordt een huis opgeknapt. Naast handjes wordt er ook gezorgd voor materiaal en huishoudelijke artikelen. Dit is gebeurd in 2021 in samenwerking met Radio Paradise FM. In 2022 deden wij een soortgelijk project in samenwerking met Rotary Club Willemstad. Beide projecten werden tevens ondersteund door Stichting Perspektiva I Sosten Integral (PSI)-Skuchami.

Kerstviering

Rondom de kerst vindt elk jaar de lunch plaats, waarvoor onze vaste vrijwilligers en andere hulptroepen voor worden uitgenodigd. Met deze lunch spreken we onze dank uit naar iedereen die DMP een warm hart toe dicht.

Siman di Kultura

Jaarlijks wordt deze ‘week van de Curaçaose cultuur’ eind september op heel Curaçao belicht.
Een uitgelezen kans om het mooie cultuurrijke team van vrijwilligers van DMP, dat al ruim 2 jaar kookt voor de meest kwetsbaren op Curaçao,  in feestelijke sfeer te brengen. Dankzij enkele sponsors konden we dit vieren met heerlijke Curaçaose hapjes en drankjes. Onder muzikale begeleiding van een van onze DMP afnemers, meneer Chong.

Vrijheidssoep

Net zoals vorig jaar vierde DMP met buurtbewoners op 5 mei de Dag van de Vrijheid. Iedereen heeft kunnen genieten van een kop vrijheidssoep en heeft met elkaar van gedachten kunnen wisselen over dit nog altijd enorm actuele thema.

“Nu mijn huis weer netjes is, heb ik weer zin om werk te gaan zoeken.”

Godfried